U8-rood brengt E. Aalst voor het eerst in twee jaar in moeilijkheden

KV Sint-Gillis GEW. U8

11 - 18

SC.Eendracht Aalst_Niv3 U8-D

Competitie

Ronde 2-GEW.U8-1.Reeks F niv.2/3

Datum

10 maart 2018 10:00

Scheidsrechter

De Bleekere Kurt

Accommodatie

KV Sint-Gillis - Jeugdcomplex

Met de heenwedstrijd op den Eendracht in gedachte (24-1 verlies) werd er deze week anders getraind om de toekomstige eliteploeg van Aalst het vuur aan de schenen te leggen.
Deze beloftevolle spelers die bovendien eigenlijk U7's zijn en eigenlijk niet hoger kunnen spelen dan gewestelijk niveau 3, kregen dit seizoen nog maar twee doelpunten tegen en waren dus torenhoog favoriet. Volgend seizoen vertrekken er reeds twee van hen spelers naar KAA Gent, eentje naar Waasland-Beveren en eentje naar Club Brugge, dus vandaag echt David tegen Goliath.

De aparte keuze van trainer Kurt om Tuur in de goal te zetten deze wedstrijd was gewaagd, maar doordat de volledige ploeg zeer hoog speelde en enorme druk zette, was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Na het beste kwart van het afgelopen seizoen kon onze U8-rood de evenknie zijn van de Ajuinen: 1-3.

Alle veldspelers voerden hun taken bijna perfect uit zodat Aalst niet wist wat hen overkwam. Meer zelfs, in het derde kwart vlogen de goals om de oren van de bezoekende doelman. KVSG kwam steeds beter in het spel en Aalst kon niet meer uitvoetballen doordat de ploeg, inclusief onze keeper, enorm hoog speelde en druk zette.

De wedstrijd eindigde op een zeer onverwachte 11-18, dit had niemand durven voorspellen.

De trainerstaff van de bezoekers vertelden ons dat ze voor het eerst in twee jaar (!) eindelijk eens tegenstand hadden gekregen van een ploeg.

Een fantastische wedstrijd van gans de ploeg en een dikke pluim voor Pieter, Lent, Xan, Tuur, Jakub en Arne (die het vandaag met 6 moesten doen omdat Ward ziek was).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!