Geschiedenis - KV Sint-Gillis

Geschiedenis

Geschiedenis

KV Sint-Gillis speelt al meer dan een halve eeuw, maar heeft al wat watertjes doorzwommen in al die tijd. Een stoelendans met stamnummers, fusies links en rechts en nostalgische momenten in het lower league voetbal.

Sint-Gillis-16-van-16_Hoeksken_entree.jpg

Tussen 1937 en 1941 was er kort even FC Sint-Gillis-Dendermonde (want we spreken wel degelijk over het Sint-Gillis-bij-Dendermonde). Maar lang hoefde de lokale bevolking niet te wachten op nieuw voetbal. Onmiddellijk na WOII werd FC Victoria Sint-Gillis-Dendermonde opgericht en het ging in de lagere provinciale reeksen van start. Decennialang zou het in die reeksen ook blijven. Vijf jaar na de oprichting werd de naam wel al gewijzigd in FC Eendracht Sint-Gillis-Dendermonde.

In de Hekken - KV Sint-Gillis Sint Gillis (1 van 16)

 

Sint Gillis (2 van 16)KV Sint-Gillis – koninklijk predicaat

Als lower league wist de club in 1997 wel het koninklijk predicaat binnen te halen. Tot in 2003. Want dat was het jaar waarin stamnummer 4467 een fusie aanging met Voetbalclub Verbroedering Boonwijk Lutterzele. Die laatste was zelf al een fusieploeg tussen de lokale clubs Racing Boonwijk en FC Lutterzele. KRC Boonwijk begon eigenlijk al in 1933 te voetballen maar was tot in 1940 lid van de Vlaamse voetbalbond. Tussen 1940 en 1947 (het jaar van de heroprichting) was er even geen voetbal. Ze zouden zelf ook een rustig bestaan leiden in de provinciale reeksen. In 1998 werd het nog koninklijk, maar een jaartje later besloten ze met FC Lutterzele te fusioneren tot Voetbalclub Verbroedering Boonwijk Lutterzele. Football Club Lutterzele daarentegen zag pas in 1978 het levenslicht en bereikte geen noemenswaardige resultaten tot aan de fusie met KRC Boonwijk.

In de Hekken - KV Sint-Gillis In de Hekken - KV Sint-Gillis
   
Vanaf 2003 gingen deze drie clubs samen door het leven als Koninklijke Voetbalclubs Sint-Gillis. Best een mooi eerbetoon in de naam, al zeggen we het zelf. Maar in 2017 gebeurde iets opvallends. KV Sint-Gillis kocht een ander stamnummer over. Tot op heden speelt de club onder stamnummer 4262 en daar zit dan weer een hele andere geschiedenis achter. Daarvoor moeten we heel even terug naar 1927, het jaar waarin Voetbalvereeniging Volharden Aalst werd opgericht. In 1941 moesten zij de boeken neerleggen, maar ze bleven niet bij de pakken neerzitten. In 1945 maakten ze een doorstart als Voetbal Ontspanning Volharden Aalst. 22 jaar lang genoten ze weer van het spelletje tot een fusie zich opdrong. Sint Gillis (12 van 16)


Door overname van 2de Provincialer SK Lebeke-Aalst, nam KV Sint-Gillis in 2017 het nieuwe stamnummer 4262 over, en startte het seizoen 2017-2018 in 2de Provinciale.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!